Haberler HABER DETAY

Yönetim Kurulu Başkanımız Tunç Soyer: ''Sosyal Denge Tazminatları Zimmete Konu Edilemez''

SODEMSEN Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, memurlara yapılan sosyal denge ödemelerinin zimmet çıkartılarak memurlara rücu edilmesini protesto etmek için düzenlenen basın açıklamasına katıldı. 

Soyer, “Kimse belediye emekçilerini yalnız sanmasın. Biz emekçilerimizin amiri değil, yoldaşıyız. Onlara yapılan her ne ise hepimize yapılmış addederiz. Sosyal denge tazminatları asla zimmete konu edilmemeli, edilemez” dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir milletvekilleri ile ilçe belediye başkanları, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş) ve Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası yetkilileri ile örgütlü belediye çalışanları ve yurttaşlar katıldı.

Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilir

Sosyal denge tazminatları nedeniyle Belediye yöneticilerine ve memurlara zimmet çıkartılmasını eleştiren Soyer; ''Bu tazminatlarda ‘üst sınırın aşıldığı ve kamu zararı oluştuğu' tespiti üzerinden memurlara zimmet çıkarılması adaletten yoksun, tümüyle siyasi bir karardır. Ekonomisi çökmüş bir ülkede biz çalışanlarımız insan onuruna yaraşır bir hayat sürsün istiyoruz. Sosyal denge tazminatları bu yüzden var. Dünyanın en güçlü konumuna ve en bereketli topraklarına sahip ülkemizi yeniden hasta adam haline getirdiler. Bir avuç yandaşın vergi borçlarını affedip emekçilerimizin alın terine göz diktiler. Öyle yağma yok! Biz, CHP'li belediyeler, ranttan değil, adalet ve emekten yanayız. Emekçilerimizin hakkını teslim edebilmek bizim onurumuzdur. O hakkı yok sayanlarla mücadele etmek ise görevimizdir. Göreceksiniz, Anayasa'ya aykırı olan üst sınır uygulaması kaldırılacak ve zimmet kararları iptal edilecek.'' ifadelerini kullandı. 


 

 

18.03.2022